Történet

A HEAD TÖRTÉNETE
1947 – Howard Head kifejleszti az első rétegelt kompozit sílécet.

1950 – Howard Head megalapítja a Head Ski Company-t.

1968 – Howard Head létrehozza a tenisszel foglalkozó részleget a Head Sports Inc.-nél.

1969 – Howard Head kifejleszti az első fém teniszütőjét, amely a U.S Open teniszversenyen mutatkozik be.

– Howard Head úgy dönt, hogy visszavonul, s eladja 16 millió dollárért a Head Sports Inc.-ben lévő érdekeltségét az AMF cégnek. Ekkor a vállalat a világ legjelentősebb sígyára, amelynek 500 alkalmazottja van és évente 300 000 pár sílécet állít elő, ad el. (Howard Head csak rövid ideig volt képes nyugton ülni, s pár évvel később világsikerre vezetett egy ekkor még csak teniszadogató gépek gyártásába belekezdő vállalkozást: a Prince-t)

1975 – Arthur Ashe Head kompozit teniszütővel nyeri meg a wimbledoni bajnokságot.

1988 – A Head beindítja az egyik legmodernebb technológiával rendelkező tenisz- és fallabdaütőket gyártó üzemét az ausztriai Kennelbachban.

1994 – Andre Agassi US Open-t nyer Head teniszütővel.

1995 – Johann Eliasch, svéd származású üzletember megszerzi a Head N.V. részvényeinek 45,5%-t. Főrészvényesi pozíciója mellet átveszi a Head N.V. irányítását is.

1998 – A Head nagy sikerrel mutatja be Titánium teniszütő szériáját, a Ti.S5, a Ti.S6 és Ti.S7 teniszütőket. A három új teniszütőből kettő (Ti.S5 és Ti.S6) hamarosan az eladási statisztikák vezetői lesznek a teniszütő piacon.

1999 – A Head felvásárolja a Penn teniszlabdát.

2000 – Andre Agassi – a Head frontembere – az ötödik a sorban, aki egymás után megnyeri mind a négy Grand Slam tornát. A Head bemutatja az új Intelligence teniszütő családot.

2001 – A Head Chipsystem megjelenik néhány Intelligence típusú teniszütőben.

2003 – A Head megjelenik a Liquidmetal teniszütő családdal.

2005 – A Head következetesen folytatja a két évenkénti újításainak sorát. Piacra kerül aFlexpoint rendszerű teniszütő széria. A Head áprilisban bejelenti, hogy 2005 nyarának végéig áthelyezi Kínába tenisz- és fallabdaütő gyártásának 90%-t. Ezzel az utolsó nagy teniszütőgyártó cég is szinte teljesen leépíti saját gyártó kapacitását. A leépítés az ausztriai Kennelbachban és a csehországi Budejovicében lévő üzemeket érinti.